HV.: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 ek. porcukor, 1 cs. bourbon vaníliás cukor, csipet só, fél dl tejföl, a díszítéshez bármilyen szórócukor, 1 tojás sárgája, mintás kiszúrók
Az alapanyogokból készítsünk egy tipikus gyúrt, omlós tésztát. Osszuk 3-4 cipóra, tekerjük ezeket fóliába, és tegyük min. egy órára hűtőbe.
Egyenként vegyük elő a cipókat, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 3-5 mm vastagságúra. Különböző kiszúró formákkal szúrjuk ki a tésztát, és rakjuk a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojássárgáját keverjük ki 1 ek. vízzel, majd vékonyan kenjük meg a süteményeket. Ezután tetszőlegesen díszíthetjük különféle szórócukorral.
Előmelegített sütőben (180 fok) pár perc alatt süssük rózsaszínre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése