2009. február 7., szombat

Lasagne...




....ahogy én készítem. ;)



HV.: Kb. 25 dkg kész lasagne tészta lap, 50 dkg darált hús, 1 fej vhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, só, bors,kicsi cukor, oregano,kb. 1dl vörösbor, bazsalikom, kakukkfű, olaj, margarin, liszt, tej, 2 dl tejszín, kb.10 dkg füstölt sajt, kb. 20 dkg trappista sajt



A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékony és apró kockákra vágott répát, majd az apróra vágott fokhagymát is. Hozzárakjuk a húst , sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Utána felöntjük vízzel és a borral, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kicsi cukrot. Fedő alatt hagyjuk főni. Közben elkészítjük a besamel mártást. Margarin és olaj keverékét felmelegítjük és rárakunk 2-3 ek. lisztet. Kicsit megpirítjuk és felöntjük tejjel. Hozzáöntjük a tejszínt is, és ha forr, beletesszük a reszelt füstölt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Kicsit hígabb állagú szószt kell kapnunk.(tejjel hígíthatjuk)
Ha puha a husink, fűszerezzük bőven oreganoval, bazsalikommal és kevesebb kakukkfűvel. (Nem baj, ha fűszeres a szósz, a tészta és a besamel sok fűszert fel fog venni.)
Téglalap alakú hőálló tálban vagy mélyebb tepsiben kezdhetjük a rétegezést. Az aljára besamel kerül, erre egy sor tészta, majd a húsos szósz, besamel és újra tészta. Így tovább, míg tart a hozzávaló. A tetejére tészta, majd besamel és a végén jó bőven szórt reszelt sajt kerül rá.
Kb. 180oC-os sütőben 30-40 perc alatt kész.

1 megjegyzés:

  1. IStenem, nyálcsorgatóan finom ez a lasagna, így monitoron keresztül is...

    VálaszTörlés