2009. február 7., szombat

Pulykatorta


Recept a mindmegettéről van, már másodszor sütöttem meg és változatlanul nagyon ízlik...


HV.: 1 kg pulykamell, 30 dkg sajt (még finomabb, ha ebből kb. 10 dkg füstöltsajt), 1 cs. bacon, só, bors, fokhagyma, tej, pici liszt


A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, sózott-borsozott fokhagymás tejbe áztatjuk legalább fél órára.
Ezután egy hosszúkás téglalap alakú edényt (ami lehetőleg jó mély) kibélelünk a szalonnával úgy, hogy az oldalán is legyen. A pulykaszeleteket megforgatjuk a pici liszttel összekevert reszelt sajtban és egymásra rétegezzük. A tetejére is bacon kerül. Kb. 180oC-os sütőben 30-40 perc alatt megsül. Miután kihűlt kicsit, leöntjük róla a zsírt.
Hűtőben pár órát állni hagyjuk, majd utána szépen szeletelhető.

1 megjegyzés:

  1. Ez lesz az egyik karácsonyi ebédünk, köszi a receptet. Pusszancs!

    VálaszTörlés