2009. február 23., hétfő

Spenótos-fetás canelloni




Az eredeti receptben juhtúró szerepelt, de mivel nem kaptam, kipróbáltam Feta sajttal... Szerintem fincsi lett...:)

HV.: 1 cs. canelloni, 1 cs. mirelit spenót, kb 20 dkg feta, 3-4 gerezd fokhagyma, 5-6 szelet bacon, olívaolaj, margarin, liszt, tej, tejföl, kb 20 dkg reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)

Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, majd rádobom a felolvadt spenótot, sózom-borsozom és kicsit megpárolom. Közben a fetát felkockázom és villával kicsit összenyomkodom. A bacont ici-pici csíkokra vágom és cseppet lepirítom. Aztán a spenótot, a fetát és a bacont összekeverem, majd ezzel a masszával megtöltöm a kis tésztacsövecskéket. Kiolajozott hőálló tálba teszem a canellonikat.

A felhevített margarin és olívaolaj keverékén a lisztet lepirítjuk, felengedjük tejjel, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a besamelbe kis tejfölt rakunk, beleszórjuk a reszelt sajtot, és nem túl folyós sajtmártást készítünk. Ezzel a szósszal leöntjük a csövecskéket, és közepesen forró sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése