Olyanok, amiket ehetünk reggelire, uzsonnára de egy gyors vacsorának sem utolsók...
Tonhalkrém:
1 doboz tonhalkonzervet lecsöpögtetünk és villával pépesítünk. Kb. 1 dl majonézbe belekeverjük. 2 főtt tojást és 2 közepes csemegeuborkát apróra kockázunk és azokat is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Isteni...
Tojáskrém:
5 főtt tojás sárgáját kikeverjük annyi vajjal v. margarinnal, hogy kenhető állagú legyen. A fehérjét nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük és teszünk bele apróra vágott vöröshagymát (ízlés szerinti mennyiségűt).
Tepertőkrém:
A tepertőt, vörös- vagy lilahagymát, és pár főtt tojást ledarálunk ill. lereszelünk. Keverünk hozzá mustárt, ízesítjük sóval, borssal.
Kolbászkrém:
25 dkg füstölt kolbászt apróra vágunk és ledarálunk. 4 db főtt tojást és 15 dkg trappista sajtot szintén ledarálunk. 10 dkg vajat 1 tk. vegetával kikeverünk, adunk hozzá 3 ek mustárt, 1 fej reszelt vöröshagymát, és 1 reszelt csemegeuborkát. Végül 2 dl tejfölt öntünk hozzá és jól összekeverjük. Valami mennyei...
Kőrözött:
1 túrót (25 dkg) villával összetörünk. Kb. egy pohár tejfölt, egy-két kanálnyi margarint keverünk hozzá. Rakunk bele 2-3 tk. pirospaprikát, kis vegetát, sót, borsot és egy kis mustárt. Kis fej vörös- vagy lilahagymát apróra vágunk, és ezt is hozzákeverjük. Hagyjuk kicsit összeérni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése