2009. február 7., szombat

Mindenféle kenyérrevalók...

Olyanok, amiket ehetünk reggelire, uzsonnára de egy gyors vacsorának sem utolsók...

Tonhalkrém:

1 doboz tonhalkonzervet lecsöpögtetünk és villával pépesítünk. Kb. 1 dl majonézbe belekeverjük. 2 főtt tojást és 2 közepes csemegeuborkát apróra kockázunk és azokat is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Isteni...

Tojáskrém:

5 főtt tojás sárgáját kikeverjük annyi vajjal v. margarinnal, hogy kenhető állagú legyen. A fehérjét nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük és teszünk bele apróra vágott vöröshagymát (ízlés szerinti mennyiségűt).

Tepertőkrém:

A tepertőt, vörös- vagy lilahagymát, és pár főtt tojást ledarálunk ill. lereszelünk. Keverünk hozzá mustárt, ízesítjük sóval, borssal.

Kolbászkrém:

25 dkg füstölt kolbászt apróra vágunk és ledarálunk. 4 db főtt tojást és 15 dkg trappista sajtot szintén ledarálunk. 10 dkg vajat 1 tk. vegetával kikeverünk, adunk hozzá 3 ek mustárt, 1 fej reszelt vöröshagymát, és 1 reszelt csemegeuborkát. Végül 2 dl tejfölt öntünk hozzá és jól összekeverjük. Valami mennyei...

Kőrözött:

1 túrót (25 dkg) villával összetörünk. Kb. egy pohár tejfölt, egy-két kanálnyi margarint keverünk hozzá. Rakunk bele 2-3 tk. pirospaprikát, kis vegetát, sót, borsot és egy kis mustárt. Kis fej vörös- vagy lilahagymát apróra vágunk, és ezt is hozzákeverjük. Hagyjuk kicsit összeérni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése