2009. február 23., hétfő

Hagymás sült tarja (Anikó receptje)


HV.: kb. fél kg tarja, 1-2 nagy fej vöröshagyma,(lehet egy kis póréhagyma is) 4-5 gerezd fokhagyma, zsír, só, bors


A hagymákat apróra összevágjuk és egy tepsibe szórjuk. A tarját nagyobb darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A hagymára rakjuk a húsdarabokat, vizet öntünk rá és alufóliával lefedjük. Közepesen forró sütőben kb 1-1,5 órán át pároljuk. Ha puha a hús, levesszük az alufóliát, zsírt rakunk a tepsibe és a húsdarabok minden oldalát szép pirosra sütjük. Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.


Megj.: a visszamaradt hagymás zsír isteni kenyérre kenve :)).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése