2009. február 7., szombat

Bébikaják...

....természetesen házilag. Nem mondom, hogy a gyerekeim sosem ettek-esznek bébiételt, de azért a jellemző az, hogy magam készítem nekik az ebédet, uzsonnát. Íme, egy pár kedvenc...

Eliza kedvenc répás-almás csirkemája:

A sárgarépát megtisztítom és felkarikázom. Felteszem kevés vízben főni. Mikor kicsit puhult hozzáteszem a meghámozott, felkockázott almát. Külön felrakom főni a megmosott, apróra vágott csirkemájat. Mikor minden megpuhult, tálba öntöm a répát-almát és a májat. A répás-almás lével felöntöm, pici sót és olajat rakok hozzá. A baba kora és igénye szerint turmixolom vagy villával összetöröm. Kb. 7-8 hónapos kortól adható.

Balázs sütőtökös-almás husija:

A sütötököt megmosom, kettévágom. Magját kikaparom, darabokra vágom és tepsibe rakom. Alufóliával beborítva krémesen puhára sütöm. (Amit nem fogok aznap felhasználni lezacskózom és irány a fagyasztó) Meghámozott, felkockázott almát kevés vízben puhára főzök. Külön edényben pedig megmosott, apróra vágott csirke- vagy pulykamellet főzök. Mikor minden elkészült, tálba öntöm az almát és a husit, hozzárakom a héjából kikapart tököt, pici sót és olajat teszek hozzá, az alma főzővizével higítom és jöhet a turmix. Kb. 7 hónapos kortól adható.

Banános joghurt uzsira (Bali kedvence):

1 banánt egy doboz natúr joghurttal vagy babapudinggal és egy kisebb mandarin levével összeturmixolunk. 8 hónapos kor után.

Paradicsomos- krumplis hal (Eliza egyik favoritja volt):

Meghámozott, felkockázott krumplit felrakunk főni kevés vízben. Mikor majdnem teljesen puha, felöntjük bébi paradicsomlével. Összeforraljuk és kész. Külön edényben felrakunk főni egy kis darab jól megmosott szálkamentes halfilét. Mikor megfőtt, alaposan át"szálkátlanítjuk". Összeöntjük a paradicsomos krumplival, pici sót, ici-pici cukrot, kevés olajat öntünk hozzá és mehet a turmix. Ha jól emlékszem, olyan 9 hónapos kortól adtam.

Balázs gyümölcsös zabkásája:

Kb. 2 ek. zabhelyhet kevés vízben kásának megfőzünk. Tetszés szerinti gyümölcsöt kockázunk hozzá (banán, barack, alma stb.) gyümölcslével higítjuk és mehet a turmixolás. 7 hónapos kortól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése