2009. február 8., vasárnap

Hatlapos


Első lapokból készült sütim.:) Van még rajta javítani való, de elsőre meg vagyok elégedve magammal :)).


HV.: a lapokhoz: 60 dkg liszt, 10 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalalkáli, 2 tojás, kb. 2 dl tej

a krémhez: 4 cs. csokipuding, 1,7 l tej, 12 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, míg egy könnyen kezelhető tésztát nem kapunk. Elosztjuk 6 kisebb gombócra. Lapokat nyújtunk belőle (kb. 25x30cm, és 2-3 mm vastag), amiket tepsi hátulján, sütőpapírra téve sütünk meg kb. 180 fokos sütőben (hőlégkeveréssel 165 fokon). Mielőtt sütőbe rakjuk, szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne hólyagosodjon fel. Kb. 6-7 perc alatt megsül. Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik.

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felrakjuk melegedni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is és sűrű krémmé főzzük. Miután a puding kicsit kihűlt (nem kell teljesen kihűteni!), óvatosan elkezdjük rétegezni a lapokkal.

Pár órát (jobb, ha egy éjszakát) hűtőben állni hagyjuk, utána hosszúkás szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése