2009. február 7., szombat

Bébikaja...még...

Még pár gyerekeim kedvencei közül...

Almás cékla csirkével:

A céklát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Feltesszük vízben főni. Mikor majdnem teljesen megpuhult, hozzáteszünk egy meghámozott, felkockázott almát. A csirkemelldarabot apró kockákra vágjuk, és kevés vízben, pici sóval puhára főzzük.
A húst, a céklát és az almát összeturmixoljuk, pici olajat teszünk hozzá, és az almás cékla főzőlevével hígítjuk. Kb. 7 hónapos kor után. (Hús és olaj nélkül 6 hónapos kortól adható!)

Cukkinis krumpli husival:

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Feltesszük kis kaporral ízesített vízben főni. Hozzáteszünk egy kisebb felkockázott krumplit. A csirke- vagy pulykamellet külön megfőzzük, enyhén sózott vízben. Ha minden megpuhult, összeturmixoljuk kicsi olajjal és a zöldségek főzőlevével hígítjuk. 1-2 kanál natúr joghurtot is rakhatunk hozzá. Kb. 9 hónapos kortól (joghurt nélkül már előbb is :) )

Borsópüré tojással:

A zöldborsót egy kisebb, összekockázott répával felrakjuk főni. Petrezselymet és pici sót rakhatunk a vízbe. Egy tojást keményre főzünk és kiszedjük a sárgáját. A zöldségeket összeturmixoljuk a főzőlevével, hozzárakjuk a tojássárgáját és pici olajat. 10 hónapos kor után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése