2009. február 7., szombat

Franciás muffin


Ezt a muffint már sokszor sütöttem, és mindig hamar elfogy... :) Az is nagy előnye -amellett, hogy finom-, hogy gyakorlatilag bármikor elkészíthető, hiszen semmi különös alapanyag nem kell hozzá...


HV.: 8 dkg vaj, 12dkg cukor, 1 tojás, 21 dkg liszt, másfél tk. sütőpor, fél tk. só, negyed tk. szerecsendió, 120 ml tej
tetejére: kb. 5 dkg vaj, kb. 5dkg cukor és 1 tk. fahéj


A sütőt 180oC-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk vagy papírral kibéleljük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással.
Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva. A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával és kb. 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.) Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Rögtön sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése