2009. február 7., szombat

Feketeerdő torta....



....a világ legegyszerűbb receptjével. Nagyon könnyű, nagyon gyors és nagyon finom....


HV.: a piskótához: 6 tojás, 5 ek. liszt, 1 ek. kakaópor, 1 ek. víz, 6 ek. cukor, fél zacskó sütőpor

a töltelékhez-díszítéshez: 1 üveg meggybefőtt, 1 rum- vagy cherry aroma, 1 vaníliás puding, 3 ek. cukor, kb 1,5 dl tej, 5 dl Hulala tejszín, 1 tábla étcsoki


A szokásos módon sütünk egy kakaós piskótát egy normál méretű tortaformában. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk.Közben a meggyet lecsepegtetjük, a levét pedig kiegészítjük tejjel fél literre. Ezzel a meggylés-tejjel felfőzzük a pudingport. Hagyjuk kihűlni. Közben keményre verjük a tejszínt és lereszeljük a csokit.
Elkezdhetjük összerakni a tortát. Az első lapot meglocsoljuk az aromával, kenünk rá egy réteg pudingot, rakunk rá meggyszemeket, majd egy réteg tejszínhabot. Rá a következő lap és újra a rétegek. Felrakjuk az utolsó lapot is. Bőven kenünk a tetejére és az oldalára is a tejszínhabból. Szépen elsimítjuk és körbeszórhatjuk a reszelt csokival.
A tetejét meggyszemekkel és habrózsákkal díszithetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése