2009. február 17., kedd

Oroszkrém torta




HV.: a piskótához: 7 tojás, 7 ek. liszt, 7 ek. cukor


a krémhez: 1 cs. vaníliás puding, 4 dl tej, 4 ek. cukor, 5 dl Hulala (vagy tejszín, cukor és habfixáló), ízlés szerint rumba áztatott mazsola és apróra vágott gyümölcs (barack, eper stb.)


a díszítéshez: tejszínhab, gyümölcs, szórócukor, szeletelt mandula, stb...




A hozzávalókból egy hagyományos kerek piskótát sütünk. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk.


A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük. A Hulalát kemény habbá verjük. Miután a puding kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal. Az első lapra rákenjük a krémet, szórunk rá mazsolát és gyümölcsöt. A következőt szintén ugyanígy, a tetejére és az oldalára pedig eloszlatjuk a maradék krémet. Az oldalát megszórhatjuk mandulaszeletekkel (vagy durvára vágott dióval, mogyoróval is). A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, habrózsákkal stb...




Nagyon finom és könnyen elkészíthető torta...




(Khm, az enyém díszítése még hagy némi kívánnivalót maga után...)


1 megjegyzés: