Hv.: csirkecomb, szárnyas fűszerkeverék, pirospaprika, só, bors, majoranna, liszt, vöröshagyma, főzőtejszín, olaj, tej, fokhagyma
(szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert attól függ, hány főre-hány combból készítjük)
A csirkecombokat megmossuk és pár órára fokhagymás tejbe rakjuk. (Ez akár el is maradhat, de így porhanyósabb a husi)
A combokat a szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd borsos-majorannás-pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Kiolajozott jénai edénybe rakjuk, rászeletelünk 1-2 vöröshagymát és öntünk rá (mennyiségtől függően) tejszínt. Alufóliával lefedve sütőbe rakjuk. Ha már rotyog, átforgatjuk a húsokat és levesszük az alufóliát. Pirosra sütjük a husikat.
Krumplipürével isteni!
(Foka receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése