2009. április 16., csütörtök

Mogyoróvajas-csokis torta







HV:

a lapokhoz: 10 tojás, 10 ek. liszt, 10 ek. cukor, pici sütőpor
a krémhez: 1 cs. csokipuding, 5 dl tej, 3 ek. cukor, kb. 3 dl Hulala, mogyoróvaj (NEM mogyorókrém!)
a díszítéshez: 20 dkg tortabevonó (tej), 1 dl tejszín, kakaóporral színezett tejszínhab (Hulala)


6 db lapot sütünk a piskótatésztából.

Elkészítjük a pudingot, felverjük a Hulalát. Miután kihűlt a puding összekeverjük a habbal.

Elkezdjük rétegezni a tortát. Megkenjük az első lapot mogyoróvajjal, aztán kenünk rá pudingos krémet. A következőre csak pudingos krém. Aztán megint mogyoró és puding. Így tovább. (3-nál több lapra ne kenjünk mogyoróvajat, mert nagyon tömény lesz!)
A csokimázhoz a tejszínben felolvasztjuk a csokit. Ezzel vonjuk be a tortát, utána habbal, cukorgyönggyel stb... díszíthetjük.

De készíthetünk több pudingos krémet is, és a torta külsejére is kenhetjük azt csokimáz helyett, és reszelt csokival és habrózsákkal díszíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése