2009. április 5., vasárnap

Sajtkrémes-tojásos rántott palacsinta


Hv.:
a palacsintához: 2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 ek. olaj, pici só
a töltelékhez: 3-4 főtt tojás, 1 doboz sajtkrém (lehet vajkrém v. ízesített sajtkrém is), pici só, bors
a panírhoz, sütéshez: tejföl, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj


Hagyományos módon palacsintákat sütünk. A főtt tojásokat apróra vágjuk és belekeverjük a sajt- vagy vajkrémbe. Picit sózzuk, borsozzuk. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, amiket aztán téglalap alakúra hajtogatunk.

Megkenjük őket tejföllel, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Bő olajban óvatosan szép pirosra sütjük.

Sült krumplival, rizzsel, de magában is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése