2009. április 21., kedd

Pompos (ahogy nagymamám is készítette)




HV.: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő tejben felfuttatva( kb. 3-4 dl tej), só, 3 db főtt krumpli, 2 egész tojás

A hozzávalókat összekeverjük, bedagasztjuk. Utána 3 részre vesszük, egyenként 1-2 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük pirospaprikás (olvasztott) zsírral. Szórunk rá kolbász, szalonna, sonka kockákat, esetleg hagymakarikákat is lehet. Feltekerjük, mint a rétest és tepsibe rakjuk. Így kelesztjük kb. egy órát meleg helyen. Majd a maradék paprikás zsírral megkenjük, kicsit megszurkáljuk és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből 3 rúd lesz.

Érdemes konyharuhába betekerve tárolni, úgy marad jó puha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése