Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 dl tej, 3 tojás, 30 dkg puha vaj, 30 dkg cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, csipetnyi só, 1 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot és gépi habverővel felhabosítjuk. Belekeverjük a puha vajat. Aztán a tejet is.A habverőfejet kicseréljük a dagasztóspirálra, és a krémbe a géppel beledolgozzuk a kakaós lisztet. Addig keverjük, amíg egynemű, puha masszát kapunk.A tésztát minimum egy órára hűtőgépbe tesszük.A sütőt előmelegítjük 220 fokra.A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálunk. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy legalább 4-5 centi hely legyen közöttük, mert sülés közben kicsit szétterülnek és megnőnek. A süteményt előmelegített 220 fokos sütőben 12-15 percig sütjük.Porcukorból és nagyon kevés forró vízből cukormázat keverünk úgy, hogy a vizet szinte csepenként adjuk a cukorhoz. Tényleg nagyon kevés víz kell hozzá!
A cukormázat alaposan kikeverjük. Ezzel a cukormázzal bekenhetjük a sütik tetejét vagy különböző ábrákat rajzolhatunk vele a sütikre. A még puha cukormázat cukor- és csokoládégyöngyökkel (vagy dióval, mogyoróval, mazsolával...) díszíthetjük.
Tipp:Két-két sütit összeragaszthatunk olvasztott csokoládéval, mogyorókrémmel, lekvárral.
50 dkg liszt, 1 dl tej, 3 tojás, 30 dkg puha vaj, 30 dkg cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, csipetnyi só, 1 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot és gépi habverővel felhabosítjuk. Belekeverjük a puha vajat. Aztán a tejet is.A habverőfejet kicseréljük a dagasztóspirálra, és a krémbe a géppel beledolgozzuk a kakaós lisztet. Addig keverjük, amíg egynemű, puha masszát kapunk.A tésztát minimum egy órára hűtőgépbe tesszük.A sütőt előmelegítjük 220 fokra.A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálunk. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy legalább 4-5 centi hely legyen közöttük, mert sülés közben kicsit szétterülnek és megnőnek. A süteményt előmelegített 220 fokos sütőben 12-15 percig sütjük.Porcukorból és nagyon kevés forró vízből cukormázat keverünk úgy, hogy a vizet szinte csepenként adjuk a cukorhoz. Tényleg nagyon kevés víz kell hozzá!
A cukormázat alaposan kikeverjük. Ezzel a cukormázzal bekenhetjük a sütik tetejét vagy különböző ábrákat rajzolhatunk vele a sütikre. A még puha cukormázat cukor- és csokoládégyöngyökkel (vagy dióval, mogyoróval, mazsolával...) díszíthetjük.
Tipp:Két-két sütit összeragaszthatunk olvasztott csokoládéval, mogyorókrémmel, lekvárral.
(Szamóca oldaláról)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése