2009. augusztus 13., csütörtök

Fokhagymás- tejszínes hús


Hv: 60 dkg tetszőleges fajtájú hús (karaj, tarja, csirke- vagy pulykamell), 3 dl főzőtejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, vaj, olívaolaj, só, bors


A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vaj és az olívaolaj keverékén a szeletek mindkét oldalát átsütjük. A kész hússzeleteket félrerakjuk.
A fokhagymát apróra vágjuk és a visszamaradt vaj és olaj keveréken óvatosan megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és forralással besűrítjük a mártást.
A hússzeleteket visszarakjuk a szószba és egyet forralunk rajta.

Krumplipüré a legfinomabb köret mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése