2009. június 19., péntek

Sajtos és magyaros kifli




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/2 élesztő, 1 tk cukor, másfél ek. só, kb. 1 dl olaj, kb. 3 dl víz
Töltelék: sajt, pirospaprika, fokhagyma, bors

Kb. 1 dl langyos vízben feloldunk 1 tk cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a kovászt, az olajat és a maradék langyos vizet. Alaposan elkeverjük, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk és hagyjuk kelni min. fél órát.

A töltelékhez sajtot reszelünk, fokhagymát aprítunk.

A cipókat kb. 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, majd megkenjük olajjal. A sajtosnál reszelt sajtot szórunk bele, míg a magyarosnál pirospaprikát, borsot és nagyon apróra vágott fokhagymát.Pizzavágóval felszeleteljük 12 cikkbe. A vastagabb felénél kezdve feltekerjük és kifli formára igazítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejüket tojással megkenjük. A sajtos tetejére kis sajtot, a magyarosra kicsi borsot szórunk. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük.

A kifli alapreceptje Bea oldaláról való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése