2009. június 12., péntek

Milánói makaróni


Hv.: 1 fej lilahagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg gomba, kb. 15 dkg sűrített paradicsom, só, bors, pici cukor, oregano, kakukkfű, bazsalikom, olívaolaj, 1 cs. makaróni, reszelt sajt

A hagymát apróra vágjuk és pici olívaolajon megpároljuk. Ezután rárakjuk az apró kockákra vagy csíkokra vágott sonkát, kicsit lepirítjuk. Utána jöhet rá a meghámozott és feldarabolt gomba. Sózzuk, borsozzuk és megvárjuk míg levet ereszt a gomba. Fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba megpuhul. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, szórunk bele pici cukrot és bőségesen a fűszereket.(A kakukkfűből nem kell sok!)
Forralás után elzárhatjuk.

A kifőtt makarónival és reszelt sajttal tálaljuk. (Van mikor összekeverem az összes szószt a tésztával, úgy talán még finomabb!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése