2009. június 19., péntek

Kakaós kifli


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/2 élesztő, 4 tk cukor, 1 csipet só, kb. 1 dl olaj, kb. 3 dl tej
Töltelék: vaj, kakaópor (holland), cukor, esetleg kicsi fahéj


Kb. 1 dl langyos tejben feloldunk 1 tk cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a kovászt, az olajat és a maradék langyos tejet. Alaposan elkeverjük, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk és hagyjuk kelni min. fél órát.

A töltelékhez a puha vajba belekeverünk jó bőven kakaóport és ízlés szerint cukrot és fahéjat.

A cipókat kb. 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, majd megkenjük a kakaós vajjal és pizzavágóval felszeleteljük 12 cikkbe. A vastagabb felénél kezdve feltekerjük és kifli formára igazítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejüket tojással megkenjük. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése