2009. március 18., szerda

Tótlepény (foka receptje)




Hv.: 1 kg fejeskáposzta, só, 2 tojás, olaj, liszt, bors, kb. 5 dl tejföl

A káposztát lereszeljük, besózzuk és kb. egy órát állni hagyjuk. Miután kicsavartuk összekeverjük a tojással, kicsi olajjal, és annyi liszttel amennyit felvesz. Pici borssal fűszerezzük. Jól összegyúrjuk, majd egy kiolajozott tepsiben elegyengetjük. Villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Miután kihűlt kézzel összetördeljük és cserépedénybe (én jénaiba raktam) lerakunk egy réteget, rá langyos sós, borsos tejfölt. Aztán megint lepény, megint tejföl...amíg tart. Az edényt lefedjük és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Egy leves után laktató második fogás.

Megj.: Legközelebb kifogom úgy próbálni, hogy a rétegek közé kis pirított szalonnakockákat is szórok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése