2009. március 18., szerda

Raguleves gríznokedlivel


HV.: 30 dkg csirke- vagy pulykamell, 2 szál répa, 2 szál zöldség, kis darabka zeller, kb. 20 dkg zöldborsó, 2 szem burgonya, petrezselyem, só, bors, ételízesítő,pici kakukkfű, olaj, A gríznokihoz: 1 tojás, búzadara, só, bors


A húst felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. A répát, zöldséget, zellert apró kockára vágjuk és a borsóval együtt a húshoz adjuk. Együtt is pirítjuk pár percig. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt szórunk rá és felengedjük vízzel. Hozzárakjuk a szintén kockára vágott krumplit is. Petrezselyemmel és kevés kakukkfűvel ízesítjük még.

A gríznokihoz felütünk egy tojást, villával kicsit összekeverjük, szórunk rá kicsi sót és borsot és annyi búzadarát, hogy egy kemény, jól összeálló masszát kapjunk. Állni hagyjuk pár percet.

Mikor a zöldségek megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a gríznokedliket a levesbe. Pár percig főzzük még együtt.

És kész a finom leveskénk... :)))


Megj.: bármilyen zöldséget rakhatunk még hozzá (karalábé, karfiol, zöldbab,kelbimbó).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése