2009. március 18., szerda

Pizza




Hv.:
a tésztához: 60 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1 pohár langyos víz, pici cukor, kb 1 tk. tengeri só, 5 ek. olívaolaj, 2 kk. oregano
a pizzaszószhoz: 3-4 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, pizza fűszerkeverék, pici olaj, pici ketchup
feltét: ízlés szerint bármi (én a képen lévő pizzára sonkát, hagymakarikákat, főtt tojást és sajtot raktam)

Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a pohár langyos vízben. Hozzákeverjük a liszthez, hozzárakjuk a sót, az oreganot és az olajat is. Kb. fél óráig kelesztjük.

Közben elkészíthetjük a szószt. A paradicsomokat meghámozzuk (bemetszés, forró víz), felkockázzuk és a fokhagymával, pici olajjal és a fűszerekkel együtt összeturmixoljuk.
A megkelt tésztát pizzaformába (esetleg tepsibe) nyújtjuk vékonyan, megkenjük a paradicsomos szósszal és ízlés szerinti feltétet rakunk rá. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése