2009. május 2., szombat

Virág torta




Hv.: piskótához: 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt
tekercs töltelékhez: kb fél üveg eper v. szamóca lekvár
krémhez: 30-40 dkg eper (fagyasztott is jó!),kb. 10 dkg cukor, 5 dl Hulala
díszítéshez: 2 dl Hulala, sárga ételszínező (pár csepp), pár szem friss eper

A piskóta hozzávalóiból a legnagyobb tepsinkben piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuha segítségével feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük az eperlekvárral és újra tekercset készítünk belőle. 24 szeletre vágjuk.
Az epret a cukorral leturmixoljuk. A Hulalát felverjük kemény habbá, majd összekeverjük az eperpürével.
A piskótaszeleteket egy tortatálra rakjuk úgy, hogy 1 tekercs középre, 7 pedig köré kerül, ezek lesznek a szirmok. Megkenjük bőven az epres krémmel. Aztán újra piskótaszeletek, és megint bőven a krém. Az utolsó piskótaszeletek után a torta tetejét és a szirmok oldalát is körbekenjük a krémmel.
A 2 dl Hulalánkból is kemény habot verünk, és habzsák segítségével kidíszítjük a tortát. A közepére kerülő habot ételfestékkel sárgára színezhetjük. Eperszeletekkel tehetjük még dekoratívabbá.

3 megjegyzés: