2009. október 11., vasárnap

Még egy díj...:)


Gabriella gondolt rám, és nekem adta ezt a díjat. Ezúton is nagyon szépen köszönöm!

Az én díjazottjaim:

Töltött gomba


Hv.: 10 db szép nagy csiperke gomba, 20 dkg sonka, 20 dkg füstölt sajt, kb. 5 dkg vaj (vagy margarin), kicsi liszt, tej, tejföl, petrezselyem, só, bors,

A gombákat meghámozom, a tönkjüket apróra összevágom. A sonkát és a petrezselymet is felaprítom és a sonkához keverem.

A felmelegített vajon megpirítom a lisztet, majd felöntöm a tejjel. Csomómentesre keverem és sózom, borsozom. A forrásban lévő besamelhez adok egy kis tejfölt, majd kb 10-15 dkg reszelt füstölt sajtot. Mikor a sajt teljesen felolvadt, lehúzhatjuk a tűzről. Belekeverjük a sonkás-gombás-petrezselymes keveréket a mártásba.
A gombafejeket egy kiolajozott tepsibe rakjuk, beletöltjük a masszát, a tetejét pedig megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Kb. 20 perc alatt megsül.

Nagyon finom! :)

Gyümölcsleves


Hv.: gyümölcsök ízlés szerint (esetemben fagyasztott meggy, barack, körte és alma) cukor, őrölt fahéj, őrölt szekfűszeg, citrom leve és reszelt héja, natúr joghurt, pici liszt, víz

A gyümölcsöket felkockázzuk/karikázzuk, kimagozzuk stb...Feltesszük annyi vízben főni, hogy jól ellepje a gyümölcsöket. Ízlés szerint fűszerezzük. Mikor felforrt, és ízlésünknek megfelelően megpuhult a gyümölcs, a liszttel simára kevert joghurttal behabarjuk. Még egyszer felforraljuk, majd kihűtve tálaljuk.