2010. május 4., kedd
Traktor torta
A traktor méretétől függ, hogy hány tojásos piskótákat sütünk. Legalább kettő tepsivel süssünk, és tudjuk egyszer félbevágni.
Kiszabjuk a téglalalapolat a pótkocsinak, krémmel összeragasztunk kettőt.
A traktort is így kezdjük, majd a fülkét a maradék piskótából felépítjük. Minden réteg közé krémet kenünk.
A külsejét színezett Hulalával készítjük, a kerekei pilóta kekszből, a kéménye pillecukorból van.
A pótkocsira én betűgyertyákat raktam, de a rakomány lehet pillecukor, vagy bármilyen más finomság is.
A krém karamellkrém, Szamóca oldaláról:
A krémhez: 30 dkg kristálycukor, 30 dkg vaj, 2 dl tej.
A krémhez a cukrot egy nagy fazékba szórjuk, 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá, és állandóan kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk. (Állandóan kevergetni kell, mert a cukor nagyon könnyen odaég, és keserű lesz! Ha mégis odaégne, ne használjuk föl a krémhez!)
Amikor a cukor mély narancssárga színt kapott, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a tejet. (Ezt a műveletet nagyon óvatosan végezzük, mert a karamell a tejtől pattogni, fröcsögni kezd.)
Ezután visszatesszük a tűzre, és mérsékelt lángon tovább kevergetve föloldjuk az összes cukrot. (Vigyázat, nagyon könnyen kifut! Ha nagyon habzik, kicsit vegyük le a tűzről, kevergessük, és amikor abbamarad a habzás, főzzük tovább!)
Amikor minden cukor föloldódott, a karamellt levesszük a tűzről, belekeverünk kb. 5 dkg vajat, aztán félretesszük hűlni (szobahőmérsékleten). Hűlés közben időnként megkevergetjük.
Amikor már nagyjából kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és robotgép habverőjével az egészet habos krémmé keverjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép kis traktor, nagyon tetszik a fiamnak .-)
VálaszTörlésMegnéztem a tortáidat, ötletesek és nagyon szépek. Jól néz ki és finomnak néz ki minden sütid. Egypárat elmentettem. Köszönöm:))
VálaszTörlés